7 Idei Prin Care Ai Grija De Mediu

7 Idei Prin Care Ai Grija De Mediu
Cum sa transformam stilul de viata intr-unul benefic noua, dar si planetei? Afli de la noi 7 idei pe care le recomandam

Desertificarea, despadurirea, productia de deseuri chimice, epuizarea resurselor naturale sunt doar cateva exemple de ACTIUNI care pun in pericol "sanatatea" mediului inconjurator.

Astazi punctam un aspect important despre ceea ce suntem NOI, noi toti. In viata de zi cu zi, printre altele, suntem CONSUMATORI. De aici reiese si ACTIUNEA IMPACTANTA si anume CONSUMUL IRESPONSABIL.  

Tarile civilizate au intotdeauna in vedere acest aspect si iau masuri in permanenta din grija pentru mediul inconjurator. Din aceste motive, consideram ca si noi trebuie sa fim atenti asupra comportamentului nostru si sa revizuim acest lucru in favoarea PLANETEI NOASTRE. In randurile urmatoare venim cu 7 idei pe care le putem aplica si adapta stilului nostru de viata

 

1. ECONOMISIREA APEI 💧




Apa este o resursa naturala finita si nu toata apa este accesibila utilizarilor umane. Desi este o sursa regenerabila, este insuficienta planetei. Chiar si la noi in Romania, resursa de apa este limitata. Ba mai mult, la scara larga, ocupam un loc modest, la distanta mare fata de alte tari.

Pentru asta sugeram urmatoarele optiuni:
🪴  daca ai posibilitatea, colecteaza apa de ploaie pentru atunci cand uzi plantele sau in gradina;
🪥  inchide apa in timpul procesului de spalare pe dinti;
🚿 fa dusuri scurte.

 

2. REDUCEREA CONSUMULUI DE HARTIE SI FOLOSIREA PRODUSELOR BIODEGRADABILE




Faptul ca despadurirea este un fenomen ce ia amploare la nivel mondial, pune in pericol intreaga umanitate. Copacii inseamna oxigen. Indepartand dioxidul de carbon, acestia ne ofera aer curat. Tot copacii reduc din poluarea auditiva si nivelul ozonului din aer. In fiecare an se taie milioane de copaci pentru a produce hartie.

Cand suntem la birou sau chiar si acasa printam documente. Foarte multi dintre noi notam doar cateva lucruri pe hartie apoi o aruncam la gunoi. Folosind mai putina hartie, contribuim la conservarea mediului.

Iata ce poti face:

📧 foloseste facturi digitale;
📰 dezaboneaza-te de la reviste sau ziare in format fizic;
📱 ia notite pe telefon;
♻ opteaza pentru pungi din hartie si/sau pungi biodegradabile tip maieu (au functionalitate mai mare) atunci cand mergi la cumparaturi sau, si mai bine, din hartie reciclata;
🛍 pentru cumparaturile voluminoase foloseste sacose de panza din bumbac sau iuta. Avand utilizare indelungata, le speli si le poti refolosi muuult timp. (noi am scris si un articol dragut despre sacosele de panza, de la accesoriu la utilitate).

 

3. RECICLAREA

containere de reciclare - 7 Idei Prin Care Ai Grija De Mediu pe sacosarul ro

Reciclarea este un pas important in reducerea poluarii. Asadar poti trece la urmatoarele actiuni prin care sa participi la reciclare:
♻ achizitioneaza din magazin produse care au ambalajul reciclabil;
♻ separa gunoiul pe categorii: sticla, plastic/metal, hartie/carton
.

 

4. COMPOSTAREA

Compostul este cel mai vechi ingrasamant natural preparat de om. Practic, este materie organica descompusa, apoi transformata in ingrasamant pentru plante. Compostul poate sa fie format din deseuri de bucatarie sau de gradina.

Deseurile din bucatarie sunt resturile de fructe si legume, pliculete de ceai, zat de cafea etc. Deseurile de gradina sunt resturile de plante, iarba taiata, fan, ramuri, buruieni s.a.m.d.

compostarea - sacosarul ro

Beneficiile compostarii sunt:
🌾 aerarea solului
🍌 reciclezi resturile vegetale
🌍 scade poluarea din rampele de gunoi
🌍 mentine umiditatea in pamant

 

5. ENERGIA ELECTRICA



In prima faza poate nu gasesti legatura directa intre consumul de energie din propria locuinta si poluarea Planetei. Insa iata cum stau lucrurile:

Pentru generarea electricitatii, este nevoie de energie degajata de arderea carbunelui, petrolului etc. Acest fapt genereaza dioxid de carbon poluand astfel aerul. La randul sau, dioxidul de carbon impreuna cu alte gaze, cauzeaza efectul de sera.

Aceasta producere a energiei electrice contribuie si la poluarea apelor. In majoritatea operatiunilor de extractie a petrolului (folosit pentru producerea carburantilor) se produce poluarea apei cu ulei. Si procedeul de extractie al carbunelui reprezinta o sursa de poluare  a mediului inconjurator. Prin acest proces sunt emise chimicale care contamineaza solul, apele subterane si apele de suprafata. Pana una alta, iata cum poti economisi energia electrica:

💡 inchide lumina, aerul conditionat, ventilatorul de fiecare data cand iesi din camera;
🪟 vara deschide larg ferestrele iar iarna poti da perdeaua la o parte pentru a intra lumina naturala;
⚡ atunci cand iti cumperi un aparat electrocasnic nou, opteaza pentru varianta cu economie de energie electrica;
🔌 scoate electrocasnicele din priza atunci cand nu le folosesti;
💡 inlocuieste becurile clasice cu cele economice;
🏠 asigura-te ca ai o locuinta bine izolata, astfel, vei folosi centrala mai putin.


6. CONSUMA MAI PUTIN



Reducerea consumului poate avea un impact semnificativ asupra mediului. Ai incercat sa cumperi doar lucrurile de care ai nevoie? Daca esti tentat sa cumperi lucruri neesentiale, intreaba-te daca prin achizitionarea acelui lucru, iti imbunatateste viata cu ceva.

Prin urmare, pentru reducerea consumului:

🐻 nu achizitiona jucariile care sunt la moda daca acasa te asteapta o camera plina cu jucarii;
📹 daca nu sunt esentiale, amana cumpararea noilor gadgeturi;
🧥 cumpara second-hand


Ultimul punct, unde te indemnam sa cumperi second-hand, are si el un impact major caci dupa industria petrolului, industria textila este al doilea cel mai mare poluator global.

Un exemplu foarte bun este faptul ca pentru a produce tesatura unui singur tricou, este nevoie de aproximativ 2.500 L de apa. Pentru blugi este nevoie undeva la 10.000 L de apa.
Pentru a creste planta de bumbac este nevoie de o cantitate enorma de apa, apoi prelucrarea pana ajunge la produsul finit.

Si fiind vorba despre haine, vrem sa mai punctam ceva foarte important:
Nu este necesar sa schimbam in fiecare zi hainele pe care le purtam daca acestea nu s-au murdarit. Stim ca social media ne arata o cu totul alta fata si impactul din pacate nu este unul favorabil. Dintre snobism si protejarea mediului, noi alegem ultima varianta.
Tu ce alegi?

7. TRANSPORTUL ECOLOGIC



In orice actiune pe care vrem sa o intreprindem exista intotdeauna mai multe variante iar tu o poti alege pe cea mai buna pentru tine:

🚴 daca iti permite contextul si poti face o alegere, inlocuieste masina cu transportul in comun, folosirea bicicletei sau chiar si mersul pentru a te deplasa la scoala, la job sau in orice alta locatie.
🚗 daca ai o destinatie si un prieten sau o ruda au acelasi traseu ca si tine, iar masina este necesara, foloseste o singura masina si mergeti impreuna.


Din nefericire pentru noi, planeta Pământ este singura pe care o avem. Din fericire, avem la dispoziție câteva opțiuni pentru a o salva:
reciclarea;
- optarea pentru transport alternativ;
- folosirea unor produse și materiale biodegradabile;
- economisirea apei și a energiei electrice
.

De altfel, stii, sacosarul.ro iti pune la dispozitie, din drag de natura, doar produse care o protejeaza.

O #zi_BIO excelenta!

Si, apropos, Tu Ce-ai Facut Azi Pentru Planeta Ta? 
Postarea urmatoare Postarea anterioara
  • client

    Sara M. Uz Personal

    quot Imi plac foarte mult sacosele din bumbac cumparate, sunt de calitate si arata exact ca in poza din magazin. Eu pictez in timpul liber si m-am gandit sa incerc sa pictez niste sacose pentru mine si familia mea, a fost prima data cand am pictat pe textile. Experienta a fost una foarte placuta, iar gentile au iesit foarte frumos.
  • client

    Raluca J. Uz Personal

    quot Vreau sa multumesc pentru rapiditatea cu care a fost livrata comanda. Chiar nu ma asteptam sa o primesc a doua zi. Plasutele din bumbac sunt minunate, perfecte pentru a fi decorate dupa cum doresc. Imi place ca sunt bio si nu dauneaza mediului inconjurator. 
    Cu siguranta voi mai comanda de la voi cat de curand.
     
  • client

    Éva Aurelia G. Universal Agrartechnik

    quot Profesionalism, amabilitate, seriozitate. Multumesc! Recomand tuturor!
  • client

    Andreea R. Pippo Fashion SRL

    quot Suntem 100% multumiti de colaborare. Calitate, seriozitate, promptitudine si profesionalism la cel mai mic pret. Exact ceea ce cautam.
  • client

    Mihaela S. Artist

    quot Livrare rapida si produse foarte bune. Revin cu poze de indata ce sunt gata "produsele".
    ...
    Multumim din suflet pentru calitatea materialului si pentru promptitudinea livrarii comenzii!
  • client

    Ionela L. Artist

    quot Multumesc pentru comanda. Sunt exact ce aveam nevoie si au ajuns si repede. Multumesc mult si pentru breloc.
  • client

    Anca Anka Home Bakery

    quot Mii de multumiri, intotdeauna prompti si o calitate ireprosabila.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!