Reciclare, Biodegradare, Compostare: 3 inimi pentru aceeasi viata

Reciclare, Biodegradare, Compostare: 3 inimi pentru aceeasi viata

"3 inimi bat simultan pentru aceeasi viata" si "Reciclarea, Biodegradarea si Compostarea salveaza Planeta", sunt doua afirmatii carora noi le dam acelasi sens. 
 

Iata 7 aspecte pe care le afli din acest articol:
1. Ce este Reciclarea;
2. Care sunt materialele care se recicleaza limitat si care pot fi reciclate la nesfarsit;
3. Ce si cat salvam prin reciclare;
4. Cum ar putea producatorii / comerciantii sa promoveze reciclarea ambalajelor;
5. Ce este BIOdegradarea si din ce se obtin produsele biodegradabile;
6. Ce inseamna sa generezi produse BIOdegradabile;
7​​​. Ce este si unde se face compostarea;

Poluarea mediului are un buton de deconectare

Cine nu si-a pus macar o data in viata intrebarea: "Am vazut de foarte multe ori tendinta de a fugi de responsabilitate si de a o pasa in curtea altcuiva. Asa ne absolvim de vina si ne putem concentra asupra altor aspecte din viata de zi cu zi. Insa ce poate fi mai important decat mediul in care traim, in care traiesc parintii si copiii nostri, fratii si surorile noastre?

Schimbarea incepe cu fiecare dintre noi, iar exemplele bune se propaga aducand inspiratie in toata lumea. Ca schimbarea sa se produca, avem nevoie de informatie clara. Asadar, ce inseamna Materiale Reciclabile, Biodegradabile, Compostabile?

👉 Reciclare


despre reciclare pe sacosarul.ro


1. Ce este si ce face Reciclarea?
 

Reciclarea este procesul de conversie al materialelor folosite in ceva nou. Astfel pastram aceste produse departe de depozitele de deseuri, fara a aglomera. Depunerea pur si simplu a deseurilor la groapa de gunoi polueaza masiv mediul si distruge sanatatea celor care locuiesc in preajma acestora.
 

2. Materialele care se recicleaza limitat si cele pot fi reciclate la nesfarsit

Plasticul si hartia nu pot fi reciclate de mai multe ori, in timp ce sticla, aluminiul sau metalul, sunt materiale ce pot fi reciclate la nesfarsit.

3. Ce si cat salvam prin reciclare

 

Prin procesul de reciclare se conserva resursele naturale ale Pamantului si ne asiguram ca mentinem un echilibru.

Prin reciclarea metalului, salvam 70% din consumul de energie.
De asemenea, fiecare tona de hartie reciclata salveaza de la taiere 17 copaci, se economisesc 26 de tone de apa, iar exemplele pot continua.

Ramanand tot in zona reciclarii, reamintim faptul ca nu doar plasticul, hartia, sticla, aluminiul se pot recicla, ci si alte obiecte:
- Reciclarea mobilei;
- Reciclarea electronicelor si electrocasnicelor;
- Reciclarea bateriilor;
- Reciclarea uleiului;
- Reciclarea textilelor etc.

Noi am gasit o solutie pentru Colectarea Selectiva pe care am ales s-o promovam, este vorba despre setul de sacose Recicly

 

 


4. Cum ar putea producatorii / comerciantii sa promoveze reciclarea ambalajelor
 

Neclaritatea intervine atunci cand cumparam un produs si nu stim daca ambalajul respectiv se poate recicla sau nu.

De aceea, producatorii si comerciantii pot face un front comun pentru a veni in ajutorul clientilor, specificand pe ambalaj informatii clare despre reciclare. Atunci cand avem o informatie corecta si concreta, putem cu usurinta gestiona astfel de activitati in folosul naturii. 

De aici putem trage concluzia cat de importanta este reciclarea si cum incetinim fenomenul de consumerism scapat de sub control. 

👉 Biodegradare


despre biodegradare pe sacosarul.ro
 

5. Ce este BIOdegradarea si din ce se obtin produsele biodegradabile


BIOdegradare este capacitatea materialelor de a se descompune, intorcandu-se in natura.

Practic, produsele biodegradabile sunt obtinute din plante, cele mai cunoscute fiind trestia de zahar, orezul, cartoful sau porumbul. Un exemplu este linia de pungi bio. 

Timpul de descompunere difera de la un produs la altul. Sunt produse ce se descompun in doar cateva luni, un exemplu fiind marul care are ca timp de descompunere 2 luni, sunt produse ce se descompun intr-un an, exemplu aici fiind pungile biodegradabile. Plasticul nefiind biodegradabil, se descompune in sute de ani.

Descompunerea se face in anumite conditii si prin microorganisme. Conditiile de descompunere tin de factori precum temperatura, oxigen, umiditate s.a.m.d. iar microorganismele sunt ciupercile, bacteriile etc.

Acest proces natural si echilibrat care asigura fluxul circular de materiale in natura protejeaza mediul inconjurator pastrandu-l curat si sanatos. Pentru asta am ales sa dezvoltam segmentul de pungi biodegradabile

Postarea urmatoare Postarea anterioara

6. Ce inseamna sa generezi produse BIOdegradabile


Un alt aspect important este faptul ca in procesul de productie a acestor produse biodegradabile, se consuma mai putina energie. Ne dorim ca generatiilor urmatoare sa le lasam ape curate, paduri ce nu sunt defrisate, aer ce poate fi respirat.

Acum avem la indemana o varietate de produse biodegradabile ce acopera orice sfera din viata de zi cu zi, atat pentru uz personal cat si pentru toate categoriile de antreprenori care, tin la acest aspect si astfel se comporta in consecinta.
De ce fugim de schimbarea care aduce cu sine echilibrul si intretine mediul sanatos in care locuim toti?!

👉 Compostare


despre compostare pe sacosarul.ro

7. Ce este si unde se face Compostarea

 

Compostarea este un proces controlat care, de regula, are loc intr-o instalatie de compostare industriala insa se poate face si acasa.
Specificam faptul ca trebuie sa cunoastem acele materiale compostabile care se pot transforma in compost acasa si cele care nu.

Un exemplu este materialul plastic compostabil care, poate fi degradat doar in unitatile industriale. Din materialele compostabile acasa amintim resturile de fructe si legume, pliculetele de ceai, cotoarele de mere, acestea fiind deseuri de bucatarie, apoi resturile de plante, iarba taiata, ramuri, acestea fiind deseuri de gradina. Cu cele mentionate de acasa putem face compost, insemnand ingrasamant pentru plante.

Prin compostarea resturilor alimentare, restabilim nutrientii din alimente in sol. Astfel, compostul ajuta la imbunatatirea sanatatii solului si la cresterea plantelor.
De asemenea, tot prin compostare putem reduce risipa alimentara.

Iar daca te intrebi ce materiale organice poti pune in compost, iata cateva dintre acestea: 
- resturi de legume si fructe;
- coji de oua;
- zat de cafea si pliculetele de ceai;
- iarba tunsa, frunze, deseuri din gradina;
- hartie si/sau carton tocate.

Despre aceste actiuni am vorbit si in articolul anterior mentionand 7 idei prin care putem actiona in favoarea noastra, protejandu-ne caminul. 

Facand o analiza a definitiilor pentru termenele "biodegradabil" si "compostabil", sunt usor de confundat desi exista diferente intre cele doua notiuni. Si aici reamintim faptul ca toate materialele compostabile sunt biodegradabile, insa nu toate materialele biodegradabile sunt compostabile.

Speram sa-ti fi alungat neclaritatile si sa-ti fi transmis din motivatia noastra caci noi suntem nebuni. De frumos, de natura, de grija a tot ceea ce ne inconjoara. Rezultatul nebuniei este chiar magazinul nostru. E ceea ce iti oferim, tu doar hai cu noi!


O #zi_BIO excelenta!
 

  • client

    Aurora R. Aurady Complex

    quot Totul a fost conform asteptarilor si informatiilor din magazin.
  • client

    Alina M. Uz Personal

    quot Produsele comandate au fost muuuult peste asteptarile mele. Super pret, super calitate!
  • client

    Sara M. Uz Personal

    quot Imi plac foarte mult sacosele din bumbac cumparate, sunt de calitate si arata exact ca in poza din magazin. Eu pictez in timpul liber si m-am gandit sa incerc sa pictez niste sacose pentru mine si familia mea, a fost prima data cand am pictat pe textile. Experienta a fost una foarte placuta, iar gentile au iesit foarte frumos.
  • client

    Raluca J. Uz Personal

    quot Vreau sa multumesc pentru rapiditatea cu care a fost livrata comanda. Chiar nu ma asteptam sa o primesc a doua zi. Plasutele din bumbac sunt minunate, perfecte pentru a fi decorate dupa cum doresc. Imi place ca sunt bio si nu dauneaza mediului inconjurator. 
    Cu siguranta voi mai comanda de la voi cat de curand.
     
  • client

    Dana N. Aruna Benefica

    quot Comunicarea a fost exceptionala. Deschidere. Promptitudine.
    Domnisoara cu care am vorbit la telefon ar putea da lectii de amabilitate si atitudine pro-activa :). Felicitari!


    Am gasit la voi exact produsul de care aveam nevoie.
    Va recomand mai departe cu sufletul deschis.
  • client

    Cosmina O. Artist

    quot Grozav!
    Sunt multumita de calitatea produselor, iar colaborarea este peste nivelul asteptarilor.

    Produse faine si de calitate + oameni prompti si preocupati = client multumit si fidel!
  • client

    Anca Anka Home Bakery

    quot Mii de multumiri, intotdeauna prompti si o calitate ireprosabila.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!