3 fenomene care altereaza viata pe pamant

3 fenomene care altereaza viata pe pamant

Habitatul si importanta acestuia. Ce este Habitatul pentru tine?
Dezbatem impreuna despre stransa legatura dintre lantul trofic, habitat si fenomenele care altereaza considerabil, pana la extinctie viata pe pamant!


🖐️ Te salutam si ne bucuram sa fim impreuna in aceasta calatorie. Pune-ti centura si hai sa aflam ce inseamna ACASA si dintr-o alta perspectiva decat cea la care ne gandim in fiecare zi. Ultima oara ti-am vorbit despre aparitia vietii pe pamant si cum este influentata aceasta de umiditate si lumina. 

💡 Cuvantul Habitat ne este cunoscut pentru ca si dictionarul il descrie ca fiind ansamblul conditiilor de trai, de locuit pentru oameni. Insa gandindu-ne la tot ceea ce ne inconjoara, spunem ca este acea suprafata locuita de o populatie.

💡 Populatia am definit-o pe larg ca facand referire inclusiv la speciile de animale cat si de plante. Practic acesta este un teritoriu locuit in cadrul caruia populatia respectiva gaseste o complexitate uniforma de conditii de viata, adaptandu-se acestora. Termen de specialitate pentru aceasta definitie este de Biotop. Iar Biocenoza este totalitatea organismelor vii, vegetale si animale ce interactioneaza intre ele.
 

Biotop + Biocenoza = Ecosistem




☝️ Este necesar sa specificam ca populatia este supusa de catre mediu unei selectii. Aceasta selectie este si ea determinata de caracteristici fizice, chimice, biotice. Astfel, indivizii populatiei sunt obligati sa se adapteze sau sa dispara. Intr-o comunitate intervine interactiunea. Aceasta interactiune dintre specii diferite poate fi reprezentata de concurenta dintre specii, relatia de adaptare sau relatia antagonista incluzand parazitismul.

☝️ Functionalitatea este urmatoarea: o sursa de hrana poate dispune de putine componente si astfel organismele concureaza pentru aceeasi sursa. Organismul cel mai puternic supravietuieste si castiga dreptul asupra acestei surse. Este doar un exemplu din nenumaratele posibilitati.
 

📌 Despre aceasta selectie si o capodopera in plus, iti recomandam sa vizionezi Romania Salbatica, un proiect de fotografie si film documentar realizat de Dan Dinu. Iti vorbeste despre Biodiversitatea Romaniei si natura tarii noastre, documentar castigator al Premiilor Gopo si TIFF.
 

Cum functioneaza acest ecosistem?


🦎 Vietatile nu au o raspandire uniforma in natura. Le regasesti in apa curgatoare a raului, in hatisurile padurii, pe taramurile inzapezite ale Arcticii si exemplele pot continua. De aici putem intelege ca fiecare organism are propriul sau loc de viata numit habitat. In acelasi habitat pot vietui organisme din diferite specii, fiecare avand un rol bine determinat.  



🌍 Atunci cand mergem sa vizitam un loc, gasim cel putin un element care ne face sa exclamam despre frumusetea acestuia. Vorbim aici despre biodiversitate - care cuprinde varietatea genelor, a speciilor si a ecosistemelor, acestea constituind viata pe pamant.

In prezent, asistam la pierderea constanta a biodiversitatii care atrage dupa sine consecinte serioase pentru natura si nu in ultimul rand pentru bunastarea oamenilor.

Cauzele principale ale acestui pericol ce ameninta biodiversitatea, sunt schimbarile care se produc in acest habitat natural.
Cele 3 fenomene principale de distrugere a habitatului, sunt:

👉 Desertificarea
👉 Despadurirea
👉
Degradarea recifurilor de corali.



🌲 Aceste schimbari au loc datorita exploatarii excesive a padurilor, sistemelor de productie agricola intensiva, constructiilor, exploatarii carierelor s.a.m.d. Cand un habitat este distrus, populatiile scad, uneori pana la nivelul de extinctie.

Organismele cu arii limitate sunt cele mai afectate de distrugerea habitatului si asta pentru ca aceste organisme nu se gasesc nicaieri altundeva si prin urmare au sanse mici de recuperare.


🌲 In definitiv, distrugerea habitatelor este echivalenta cu alterarea mediului pana la terminarea formelor de viata. Asa cum am mentionat in Jocul si intriga dinamicii relatiilor care asigura existenta pe pamant despre lantul trofic si importanta acestuia, putem concluziona ca prin atingerea si modificarea habitatelor, incontestabil, acest lant trofic sufera modificari ce duc la un dezechilibru fantastic si daunator intregii vieti.

Padurile inseamna oxigen si pentru asta merita dusa o lupta acerba impotriva despaduririlor de pe toata suprafata pamantului si tragerea unui semnal de alarma in jurul nostru de fiecare data cand avem ocazia.

Esti de acord cu noi?


☝️ Noi, cei din echipa sacosarului, suntem permanent cu gandul la biodiversitate, si, ca atare, promovam pungi biodegradabile ieftine, dar respectand normele in vigoare.

O #zi_BIO excelenta!
Postarea urmatoare Postarea anterioara
  • client

    Carmen I. Uz Personal

    quot Am primit comanda astazi, ca si sacosele promotionale. Va felicit pentru profesionalism si rapiditate.
  • client

    Iulia T. Mica Afacere

    quot Mulțumesc pentru produse! 
    Sunt de bună calitate și exact ce îmi trebuie pentru mica mea afacere de ilustrații. O să mai revin cu comenzi.
  • client

    Ioan P. Uz Personal

    quot Excelent
  • client

    Aurora R. Aurady Complex

    quot Totul a fost conform asteptarilor si informatiilor din magazin.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!