Ce este Compostarea
Compostarea este un proces controlat care, de regula, are loc intr-o instalatie de compostare industriala, dar la fel de bine se poate face si acasa.
Specificam faptul ca trebuie sa cunoastem acele materiale compostabile care se pot transforma in compost acasa si cele care nu. Un exemplu este materialul plastic compostabil care poate fi degradat doar in unitatile industriale.
Ce compostezi acasa
Din materialele compostabile care se pot composta acasa amintim resturile de fructe si legume, pliculetele de ceai, cotoarele de mere, acestea fiind deseuri de bucatarie, apoi resturile de plante, iarba taiata, ramuri, acestea fiind deseuri de gradina. Compostul rezultat inseamna, de fapt, ingrasamant pentru plante.
Prin compostarea resturilor alimentare, restabilim nutrientii din alimente in sol. Astfel, compostul ajuta la imbunatatirea sanatatii solului si la cresterea plantelor.
De asemenea, tot prin compostare putem reduce risipa alimentara.

Iar daca te intrebi ce materiale organice poti pune in compost, iata cateva dintre acestea:
- resturi de legume si fructe;
- coji de oua;
- zat de cafea si pliculetele de ceai;
- iarba tunsa, frunze, deseuri din gradina;
- hartie si/sau carton tocate.
Despre aceste actiuni am vorbit si in cele 7 idei prin care putem actiona in favoarea noastra, protejandu-ne caminul.
Facand o analiza a definitiilor pentru termenele "biodegradabil" si "compostabil", sunt usor de confundat desi exista diferente intre cele doua notiuni. Si aici reamintim faptul ca toate materialele compostabile sunt biodegradabile, insa nu toate materialele biodegradabile sunt compostabile.
Speram sa-ti fi alungat neclaritatile si sa-ti fi transmis din motivatia noastra caci noi suntem nebuni de frumos, de natura, de grija a tot ceea ce ne inconjoara. Rezultatul nebuniei este chiar magazinul nostru. E ceea ce iti oferim, tu doar hai cu noi!
O #zi_BIO excelenta!